Головна » 2014 » Червень » 23 » Тема: «Досвід господарювання ТОВ «Оріхівський завод сільськогосподарських машин «АГРОТЕХ»
14:51
Тема: «Досвід господарювання ТОВ «Оріхівський завод сільськогосподарських машин «АГРОТЕХ»

ТОВ  «Агротех» є одним з ведучих підприємств  Оріхівського району.  Основні напрямки діяльності товариства на сьогоднішній день:

  • Вирощування зернових та технічних культур на  6 000 га землі
  • Переробка сільськогосподарських  культур (млин, крупорушка)
  • Випічка хлібобулочних виробів
  • Послуги по ремонту і будівництву
  • Виробництво високоефективної сільськогосподарської техніки
  • Зовнішньоекономічна діяльність

     Підприємство має обладнані майданчики для зберігання техніки 13,2 тис.кв. м, сучасні складські приміщення – 0, 3 тис. кв.м.

Трудовою діяльністю на підприємстві займаються близько 500 робочих та інженерно-технічних працівників.

На сьогоднішній день однією з головних проблем у сільському господарстві є проблема вибору обладнання. Багато факторів приймається до уваги: і вартість техніки, і витрати на її обслуговування, і її функціональність. Ціни на закуповуєму  техніку постійно зростають, економити стає дедалі важче, особливо коли запорукою прибутку є високі врожаї.  Саме для подолання даної проблеми у нашому регіоні було створено ТОВ «Оріхівський завод сільськогосподарських машин «АГРОТЕХ », мета існування якого – випуск високоефективної техніки для сільського господарства, а саме:

  • Борони з пружинним зубом БЗП-15,2 та БЗП-24,5
  • Інші борони
  • Метальники зерна самопересувні нового покоління МЗС-120 «ДАВИД» та МЗС-170 «Голіаф», що не мають аналогів на пост радянському просторі
  • Пальники газові та  газові блочні
  • Зернонавантажувачі

ОЗСМ «АГРОТЕХ» було створено у вересні 2012 року. Робочих працівників у штаті – 62чоловік, враховуючи інженерно-технічних працівників.                                                                                                          На базі роботи  фрезерних, токарних станків, вдосконалено нові  технології. Приміняють  комп’ютерні установки для балансування, застосовують інвекторне зварювання. Слід, також, зауважити, що всі вузли та агрегати, що виготовляються на заводі, проходять випробування.  Основною перевагою даного підприємства перед іншими виробниками сільгосптехніки є те, що одним із напрямків діяльності «ТОВ ОЗСМ «АГРОТЕХ» є вирощування зернових і технічних культур, а тому вдосконалення техніки здійснюється безперервно, з врахуванням вимог сьогодення.

Продукція ОЗСМ «АГРОТЕХ»  поставляє свою продукцію по всій Україні, а також в Росію та Казахстан. Необхідно відмітити, що техніка даного виробника була представлена на виставці в м. Києві, де було реалізовано декілька екземплярів метальників зерна.

Метальник зерна самопересувний нового покоління МЗС-120 «ДАВИД» створений спеціально для швидкісної загрузки великовантажних машин.

Він призначений для механізації навантажувально – розвантажувальних робіт при наступних технологічних операціях: завантаження-розвантаження зерносховищ, погрузка зерна в транспортні засоби, механічне перелопачування  зерна на відкритих майданчиках, формування буртів з зерна,  сепарація зерна з відокремленням легких фракцій.

Слід зауважити, що метальник зерна даного виробника коштує дещо дорожче, ніж у конкурентів, але він на порядок вище по надійності і продуктивності.

Необхідно пам’ятати,  придбання дешевої техніки найчастіше призводить до значно більших затрат на ремонт деталей, що швидко виходять з ладу  через низьку якість внаслідок кустарного виробництва.  До того ж, важливо врахувати  втрату дорогоцінного часу в сезон і моральний дискомфорт, коли дешевим зернометальником  неможливо завантажити  сучасні великовантажні автомобілі. Зауважу, що МЗС-120 «ДАВИД» реально замінює 4 звичайних ЗМ – 60.

 Отже, основні переваги зерномета  ОЗСМ «АГРОТЕХ»   :

  1. Повна відсутність місць змащення, заміна мастила в мотор-редукторах через 4000 мото-годин
  2. В зв’язку зі зміною кінематики приводу ресурс скребкових ланцюгів збільшено в 2 рази!
  3. З відмовою від блока конічних редукторів ресурс живильних транспортерів збільшено в 40! разів
  4. Рівень шумів і вібрації зменшено в 2 рази
  5. Дистанційне управління та освітлення робочої зони загрузки
  6. Висота та дальність метання зерна надають можливість завантаження практично всіх транспортних засобів без їх переміщення

Необхідно окремо зупинитись на такій високоефективній продукції для сільського господарства, що виробляється ОЗСМ «АГРОТЕХ», як  борони з пружинним зубом БЗП-15,2 та БЗП-24,5:

  • Вони є багатоцільовими і застосовуються для ранньовесняного закриття вологи, рихлення та вирівнювання поверхні землі перед посівом та після нього, боронування по сходам, вичісування озимих, укриття мінеральних добрив, згрібання соломи у валки, обробітку полів.
  • Вібрація пружинних зубів сприяє майже 100% знешкодженню бур’янів у фазі «білої нитки» та забезпечує процес їх самоочищення від землі та рослинних залишків
  • Зміна транспортного положення в робоче і навпаки повністю механізоване і виконується одним механізатором за 3-5 хв., що гарантує можливість обробітку великих площин, що знаходяться в різних місцях без використання додаткових підйомно-транспортних пристроїв та механізмів
  • Перевага: простота та надійність конструкції, швидка окупність.
Переглядів: 1416 | Додав: defaultNick | Рейтинг: 0.0/0